Στο χωριό Κόρνος, που το όνομα του έχει συνδεθεί με την αρχαία ιστορία του νησιού της Κύπρου, υπάρχει μικρό εξωκλήσι αφιερωμένο στην Ζωοδόχο Πηγή. Βρίσκεται βορειοδυτικά του χωριού και σε ισοπεδωμένη πλαγιά του χαμηλού και πευκόφυτου λόφου Φτελέσια.
Πρόκειται για Ναό που οικοδομήθηκε με μπετόν σε σχήμα μονόκλιτης Βασιλικής. Εξωτερικά σκεπάζεται από δίρριχτη και κεραμοσκεπή στέγη ενώ εσωτερικά η οροφή σχηματίζει οξυκόρυφη καμάρα. Τα κεραμίδια είναι επίπεδα Γαλλικού τύπου. Φαίνεται να έχει οικοδομηθεί στην θέση παλαιότερου Ναού, κοντά στο τέλος του 20ου αιώνα.
Φέρει 3 εισόδους. Μία στο κέντρο του νότιου τοίχου, μία στο κέντρο του δυτικού τοίχου και μία στο νότιο μέρος του πεντάπλευρου ημικυκλικού τοίχου που σχηματίζει εσωτερικά την αψίδα του Ιερού. Ολόκληρη η τοιχοποιία, τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά είναι σοβατισμένη και ασπρισμένη.
Το εσωτερικό δάπεδο είναι καλυμμένο με εργοστασιακά κατασκευασμένα τσιμεντένια πλακίδια. Το Ιερό είναι υπερυψωμένο κατά δύο σκαλοπάτια και χωρίζεται από απλό, ξύλινο τέμπλο στο οποίο υπάρχουν 9 μικρά φορητά εικονίσματα καθώς και 6 μεγάλα.
Σε απόσταση λίγων μέτρων βορειοανατολικά από τον Ναό υπάρχει μικρό σπήλαιο μέσα στο οποίο φαίνεται να υπήρχε μικρή πηγή από την οποία ανάβλυζε πιθανόν αγίασμα. Η κατολίσθηση των εσωτερικών τοιχωμάτων του σπηλαίου το έχει καταστήσει πολύ επικίνδυνο.
Πολύ επικίνδυνη θα πρέπει να θεωρηθεί η εγκοπή που έγινε στην πλαγιά για την δημιουργία επίπεδου τεμαχίου για την οικοδομή και η οποία έχει κάθετη φορά 12 μέτρων, όπου και λόγω της γεωλογικής σύστασης της παρατηρείται πτώση πετρών.
Αν ταξιδεύετε από τη περιοχή Κόρνου προς τον εκδρομικό χώρο Δελίκηπου ή και προς τα Λεύκαρα, αφιερώστε λίγα λεπτά για να επισκεφτείτε τον μικρό Ναό. Είναι πάντοτε ανοικτός και η θέα από την περίβολο του είναι εκπληκτική.