Η κύρια εκκλησία στο χωριό Καπηλειό, είναι αφιερωμένη στον Άγιο Γεώργιο. Βρίσκεται κτισμένη ανατολικά του παλαιού πυρήνα του χωριού και στην κορυφή λόφου, όπου σύμφωνα με την τοπική λαϊκή παράδοση είχαν συναντηθεί κατά τα Βυζαντινά χρόνια, ο Άγιος Γεώργιος με τον Άγιο Μάμα, σε μια προσπάθεια να βοηθήσουν τους κατοίκους να προστατευθούν από τους πειρατές.
Πρόκειται για Ναό ο οποίος έχει οικοδομηθεί με πέτρα της περιοχής, πάνω στα θεμέλια παλαιοτέρου. Έχει σχήμα Βασιλικής η οποία φέρει δίρριχτη, οξυκόρυφη, ξύλινη και κεραμοσκεπή στέγη. Στην αρχική του μορφή ο Ναός δεν έφερε καμπαναριό και σε αυτόν υπήρχαν μία είσοδος και 3 παράθυρα φωτισμού, αντί 4 είσοδοι και 4 παράθυρα που φέρει στην σημερινή του μορφή.
Το καμπαναριό κτίζεται μόλις 6 χρόνια μετά που οι Οθωμανοί Τούρκοι εγκατέλειψαν το νησί και οι οποίοι κατά τα χρόνια που το κατείχαν απαγόρευαν να κτίζεται καμπαναριό στους Χριστιανικούς Ναούς ψηλότερο από το ύψος ενός μιναρέ. Κτίζεται μέχρι το γείσο της οροφής με την ίδια πέτρα που είναι κτισμένος και ο υπόλοιπος Ναός και τα άλλα 3 επίπεδα με πελεκημένο ασβεστολιθικό πωρόλιθο.
Στο σώμα του καμπαναριού υπάρχει πέτρινη πλάκα στην οποία είναι σκαλισμένο το έτος 1884. Ελέγχεται κατά πόσο αυτή βρισκόταν στην ίδια θέση από την εποχή που οικοδομήθηκε το καμπαναριό ή αν τοποθετήθηκε πολύ πρόσφατα όταν έγινα κάποιες επιδιορθώσεις στην στέγη και στο ίδιο το καμπαναριό. Η ανάγλυφη πλάκα είναι παλιά, είναι αληθινή και από τον τρόπο γραφής του έτους, καταλαβαίνουμε ότι εκείνος που την χάραξε ήταν αριστερόχειρας.
Ο Ναός Αγίου Γεωργίου, παρόλο που αρχιτεκτονικά ομοιάζει με τις πλείστες ξυλόστεγες Βασιλικές του Τροόδους οι οποίες έχουν οικοδομηθεί κατά τα χρόνια της Φραγκοκρατίας, έχει ένα μοναδικό χαρακτηριστικό που την κάνει να ξεχωρίζει. Αυτό έγκειται στον τρόπο που έχουν πετύχει την μόνωση της εξωτερικής τοιχοποιίας έτσι ώστε να μην εισχωρεί υγρασία στο εσωτερικό, που θα είχε αποτέλεσμα την δημιουργία μούχλας.
Η ενσωμάτωση στο ασβεστοκονίαμα, με το οποίο κάλυψαν την τοιχοποιία, κεραμικών θρυμμάτων, είχε σαν αποτέλεσμα εκτός από το ότι έδινε στον Ναό μια πολύ όμορφη όψη, σκλήρυνε τόσο πολύ το ασβεστοκονίαμα που αποκτούσε τις ιδιότητες του τέλειου μονωτικού όπως είναι το κεραμικό.
Ο Ναός είναι κλειστός για ευνόητους λόγους και αν θέλετε να εισέλθετε δεν έχετε παρά να αναζητήσετε τον Ιερέα για να σας ανοίξει.