Ταξιδεύοντας στο χωριό Άγιος Μάμας της επαρχίας Λεμεσού, εκτός από τα πολλά ιστορικά, θρησκευτικά και πολιτιστικά μνημεία που θα δείτε,εκτός από τις πανέμορφες φυσικές ομορφιές που θα σας χαρίσει το Κυπριακό τοπίο του χωριού, εκτός από το Μεσαιωνικό γεφύρι του Αγίου Μάμαντος,, υπάρχει καλά «κρυμμένο» ακόμη ένα πολύ όμορφο πέτρινο γεφύρι, το οποίο γεφυρώνει μικρό παραπόταμο του Λιμνάτη.
Το "ανακαλύψαμε" στην προσπάθεια μας να μεταβούμε στην περιοχή όπου τον καιρό της Τουρκοκρατίας βρήκαν καταφύγιο οι κάτοικοι του χωριού, οι οποίοι εκτοπίστηκαν από έποικους που είχαν μεταφέρει από την Ανατολία οι Οθωμανοί κατακτητές.
Πρόκειται για γεφύρι ενός ημικυκλικού τόξου. Έχει οικοδομηθεί κατά τα χρόνια της Αγγλοκρατίας ανάμεικτα με κροκάλες και ασβεστολιθικές πέτρες. Το διάζωμα του τόξου έχει σχηματιστεί από πελεκημένους ασβεστολιθικούς πωρόλιθους. Στην αρχική του μορφή έφερε πέτρινα στηθαία, τα οποία αργότερα αφαιρέθηκαν στην προσπάθεια του ανθρώπου να ενισχύσει την αντοχή του τόξου και κατ’ επέκταση του γεφυριού σε μεγαλύτερο βάρος . Αυτό έγινε με μπετόν και χυτοσίδηρο.
Παρόλα αυτά, η ομορφιά της περιοχής αλλά και το ποτάμιο περιβάλλον, αντικατέστησαν την όποια ασχήμια έφερε το μπετόν στο γεφύρι. Την ομορφιά της περιοχής, ενισχύουν δεκάδες πλάτανοι που καλύπτουν την κοίτη του ποταμού και το πευκοδάσος όπου απλώνεται μετά την βόρεια έξοδο του γεφυριού την ίδια ώρα που τα γύρω μικρά αρόσιμα τεμάχια γης, φιλοξενούν μεγάλο αριθμό αμυγδαλιών, ελαιόδεντρων και άλλων καρποφόρων δέντρων.