Στο χωριό Λιμνάτι της επαρχίας Λεμεσού, υπάρχουν δύο εκκλησίες και αυτό γιατί τα παλιά χρόνια στην περιοχή υπήρχαν δύο χωριά, το Πάνω Λιμνάτι που η εκκλησία του ήταν αφιερωμένη στην Μεταμόρφωση του Σωτήρος και το Κάτω Λιμνάτι που η εκκλησία του ήταν αφιερωμένη στον Τίμιο Πρόδρομο. Αργότερα τα δύο χωριά ενώθηκαν.
Την εκκλησία του Τιμίου Προδρόμου την βρίσκουμε στο κέντρο της νότιας περιοχής του χωριού και στον ίδιο χώρο με το μνημείο που είναι αφιερωμένο στους Ήρωες της κοινότητας από τον απελευθερωτικό αγώνα της ΕΟΚΑ.
Πρόκειται για Ναό που οικοδομήθηκε σε σχήμα Βασιλικής η οποία φέρει δίρριχτη, οξυκόρυφη και κεραμοσκεπή στέγη. Τα κεραμίδια είναι επίπεδα, Γαλλικού τύπου. Είναι κτισμένος, με ακανόνιστη πέτρα της Λεμεσού εκτός από τις γωνίες των αντηρίδων και τα τόξα που σχηματίζουν τα παραθύρια και τις πόρτες, τα οποία είναι κτισμένα με πελεκητή πέτρα. Με την ίδια πελεκητή πέτρα είναι κτισμένο και το καμπαναριό, το οποίο βρίσκεται σαν προέκταση της οροφής στην γωνία που σχηματίζουν στο σημείο ένωσης τους ο νότιος με τον ανατολικό τοίχο.
Το τεταρτημόριο που σκεπάζει την κόχη του Ιερού στηρίζεται πάνω σε πεντάπλευρο ημικυκλικό τοίχο που στο κέντρο του φέρει μικρό και ορθογώνιο παράθυρο φωτισμού. Το προαύλιο είναι καλυμμένο με ακανόνιστο Κυπριακό μάρμαρο. Όλες οι πόρτες και τα παράθυρα εκτός από αυτό που βρίσκεται στον ημικυκλικό τοίχο του Ιερού και αυτό που βρίσκεται πάνω από την δυτική είσοδο, τα ανώφλια τους σχηματίζουν οξυκόρυφα τόξα.
Δεν υπάρχουν αναφορές για το έτος κτίσεως, αλλά κάτοικοι του χωριού μας δήλωσαν ότι είναι κτίσμα του 17ου αιώνα.