Όταν το 2007, τον Ιούνιο, από ανθρώπινο λάθος ξέσπασε πυρκαγιά λίγα μέτρα βόρεια του φράγματος της Τριμίκλινης ή του Σαϊττά κατακαίοντας τα πιο όμορφα δάση του Τροόδους σε μια τεράστια έκταση πολλών χιλιομέτρων, η πυροσβεστική υπηρεσία της Κύπρου, μαζί με την δασική αντίστοιχη υπηρεσία αλλά και με την συνδρομή εκατοντάδων εθελοντών της υπηρεσίας Θήρας, κατάφεραν να περιορίσουν την πυρκαγιά μέσα στην στενή λωρίδα που βρισκόταν η κοίτη του ποταμού Κούρρη. Η περιοχή που κάηκε, σήμερα βρίσκεται στο στάδιο της ανάκαμψης. Χιλιάδες μικρά πεύκα, υπό την "προστασία" των "αναγεννημένων" θάμνων λατζιάς, άρχισαν να πρασινίζουν τις πλαγιές της ρεματιάς.
Η αυτοθυσία των ανθρώπων αυτών, διέσωσε, για να το χαιρόμαστε εμείς, το πανέμορφο πευκόφυτο δάσος του Σαϊττά. Το δάσος αυτό φιλοξενεί δένδρα που η ηλικία τους, συμβαδίζει με το τεράστιο ύψος τους. Η πυκνότητα των δένδρων, δημιουργεί μοναδικά δασικά οικοσυστήματα.
Μέσα σε αυτό το καταπληκτικά όμορφο τοπίο, το Τμήμα Δασών, κατάφερε χωρίς να αφαιρέσει ούτε ένα δένδρο ή έστω έναν θάμνο, να «κτίσει» έναν εκδρομικό χώρο. Ο εκδρομικός χώρος Μέσα ποταμού, έχει την δυνατότητα να φιλοξενήσει 700 άτομα.
Τα εκδρομικά τραπέζια, σκορπισμένα στην «ήπια» πλαγιά, μακριά το ένα από το άλλο, προσφέρουν την απομόνωση και την ησυχία που επιθυμεί ο εκδρομέας. Κάποια από αυτά, έχουν σήμανση ότι μπορούν να δεχθούν και αναπηρικά καροτσάκια.
Ο Μέσα ποταμός, κυλά όλο τον χρόνο και «μοιράζει» στα δύο τον εκδρομικό χώρο. Το νερό κυλά ορμητικό μέσα σε κοίτη που καλύπτεται από πετρώματα Γάββρων, που με το χαρακτηριστικό χρώμα τους, προσδίδουν στον ποταμό πολύ όμορφα χαρακτηριστικά. Αν ακολουθήσετε πορεία κατάντη του ποταμού, θα συναντήσετε τοπία μοναδικά. Πολλοί μικροί καταρράκτες θα σας «προετοιμάσουν» για τον μεγάλο καταρράκτη του Μέσα ποταμού.
Ο χώρος επιτηρείται από το Τμήμα Δασών, διακριτικά μεν αλλά επιτηρείτε. Το δάσος που βρίσκεται ο εκδρομικός χώρος, είναι από τα πιο όμορφα που υπάρχουν στην Κύπρο και πρέπει να παραμείνει έτσι.