Σε ένα χωριό στην ημιορεινή Λεμεσό και το οποίο βρίσκεται 6 χιλιόμετρα νότια από το Άρσος, τελείται ένα μικρό «θαύμα». Ανατολικά του εγκαταλελειμμένου χωριού Τρόζενα και στον μοναδικό δρόμο που υπάρχει και οδηγεί στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, ανάμεσα σε πανύψηλα και παμπάλαια Πλατάνια, μια βρύση αναβλύζει από τα «σπλάχνα» του βουνού.
Το νερό, βγαίνει «αγριεμένο» από το κεφαλόβρυσο, μετά από ένα υπόγειο «ταξίδι» μέσα στις στοές που το ίδιο σμίλεψε στο πέρασμα των αιώνων. Στο φως, συνεχίζει το «ταξίδι» προς τα δυτικά και αφού περάσει βόρεια της εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου, πέφτει με θόρυβο και σαν καταρράκτης στο βάθος της βαθιάς χαράδρας που δημιούργησε ο ποταμός.
Το νερό της βρύσης της Τρόζενας, πότιζε για εκατοντάδες χρόνια, τα περιβόλια των κατοίκων των χωριών Τρόζενα και Γεροβάσα που υπήρχαν στην κοιλάδα του ποταμού. Πλέον το νερό του κεφαλόβρυσου, χιλιάδες κυβικά μέτρα, κυλούν ελεύθερα και αχρείαστα και ενώνονται με τον μεγάλο ποταμό Διάριζο, αφού και τα δύο χωριά έχουν ερειπωθεί.
Στον χώρο που υπάρχει το κεφαλόβρυσο, η φύση έχει δημιουργήσει ένα πολύ όμορφο τοπίο. Ο άνθρωπος τοποθέτησε 2-3 καθίσματα για να μπορούν οι επισκέπτες του Αγίου Γεωργίου, να ξεκουράζονται στην σκιά των Πλατανιών και να χαζεύουν την ροή του νερού.