Όταν πηγαίνεις σε μια χώρα της Αφρικής και θέλεις να επισκεφτείς ένα από τα εκατοντάδες Εθνικά Πάρκα πρέπει πρώτα να εξασφαλίσεις άδεια εισόδου σε αυτό από τις αρμόδιες αρχές. Αν μπεις σε αυτό χωρίς την απαραίτητη άδεια και συλληφθείς, τότε, κανείς δεν ξέρει που θα καταλήξεις. Όλα αυτά στην Αφρική όπου αποτελείται από χώρες που λανθασμένα αποκαλούνται τριτοκοσμικές και υποανάπτυκτες.
Στην Ευρωπαϊκή Κύπρο του 21ου αιώνα, αν θέλεις να επισκεφτείς ένα από τα λίγα Εθνικά πάρκα που υπάρχουν και ακόμα πιο συγκεκριμένα, ένα από τα πολύ λίγα που υπάρχουν και που είναι ενταγμένα στο πρόγραμμα Natura 2000, δεν έχεις υποχρέωση να ρωτήσεις κανένα. Ανεβαίνεις στην μηχανή σου ή στο όχημα σου, εισέρχεσαι σε αυτό και κάνεις ότι θέλεις.
Τα πιο πάνω ισχύουν και για το Εθνικό Πάρκο Ακάμας. Σε μια περιοχή όπου υπάρχουν μοναδικά και σπάνια οικοσυστήματα. Σε μια περιοχή που αποτελεί τον μοναδικό τόπο ωοτοκίας συγκεκριμένης θαλάσσιας χελώνας, απειλούμενης με εξαφάνιση. Σε μια περιοχή που η φύση φρόντισε να παραμείνει παρθένα και ανόθευτη, δημιουργώντας σε αυτή, τοπία που παρόμοια τους δεν υπάρχουν πουθενά. Σε αυτή την περιοχή, αν είναι δυνατόν, να επιτρέπεται σε χιλιάδες κυνηγούς, να περιφέρονται ανάμεσα σε δάση από θάμνους, δέντρα και φυτά που προστατεύονται από την διεθνή κοινότητα.
Είναι απαράδεκτο, να βρίσκεσαι μέσα σε ένα τόσο όμορφο τοπίο και να βλέπεις εκατοντάδες γεωργικά οχήματα (διπλοκάμπινα) να οργώνουν στην κυριολεξία τους χωματόδρομους του πάρκου με μεγάλη ταχύτητα «σηκώνοντας» στο πέρασμα τους τεράστια σύννεφα σκόνης, αδιαφορώντας για την καταστροφή που επιφέρουν με την πράξη τους.
Η χερσόνησος του Ακάμα η οποία δεν αποτελεί «ιδιοκτησία» της Κύπρου μόνο αλλά και ιδιοκτησία της παγκόσμιας κοινότητας, πρέπει να προστατευτεί, για να παραμείνει τόσο όμορφη όσο είναι και τώρα.
Στις φωτογραφίες που ακολουθούν, παρουσιάζονται ο νότιος κόλπος της πανέμορφης παραλίας της Λάρας. Ο θάμνος Junipercy ή όπως είναι πιο γνωστός «Αρκεύθος» η ακόμα αν προτιμάτε «Αόρατος» και ο οποίος καλύπτει τεράστιες εκτάσεις του πάρκου και σχηματίζει πανέμορφα και προς το παρών παρθένα δάση, καθώς επίσης και ο Κυπριακός χοίρος ή Κάπρος, ο οποίος σύμφωνα με την μυθολογία, σκότωσε τον εραστή της Θέας Αφροδίτης τον Άδωνι.